Tarts gerincbarát edzéseket!

Amikor elvégeztem a középfokú edzői képzést, nagyjából 150-en voltunk az évfolyamon. Tánc, kosárlabda, kézilabda, küzdősportok, rock and roll, futball, tenisz, pingpong és még egy tucatnyi másik sport leendő edzői ültek az órákon.

Habár az egy éves képzésen számos témát érintettünk, gerincvédelemről, ízületvédelemről idő hiányában csak minimális információ hangzott el. Ez persze csak akkor tudatosult bennem igazán, amikor elvégeztem a preventív gerinctréning és stretching tanfolyamot.

Néhány éve én is megtudtam, milyen érzés a porckorongsérv.  Eleinte biztos voltam benne, hogy egy porckorongsérv vs palacsinta párbajból az utóbbit választanám, de most már nem. Ha ugyanis nincs a sérv, lehet, hogy sosem tudom meg, mivel is szeretnék igazán foglalkozni.

Régóta tartok karate edzéseket gyerekeknek és olykor felnőtteknek is, de nem volt elegendő ismeretem arra vonatkozólag, hogyan lehet a gyakorlatokat gerincbarát módon végeztetni. Nem csak az számít, hogy az edzésmunkával ne ártsunk a gerincnek, az izmoknak és az ízületeknek. Kulcsfontosságú, hogy az erősítő- és nyújtó gyakorlatokkal megelőzzük az egészségügyi panaszokat és időben észrevegyük az egyéni problémákat. Ennek köszönhetően, szükség esetén gyógytornász bevonásával arról is gondoskodhatunk, hogy a gyerekek 10-20-30 év múlva is egészségesek legyenek.

A workshopon tanultak birtokában sportágtól függetlenül minden edző gerincbarát edzéseket tarthat.

A workshop tematikája
  • Általános bevezető – gerincvédelem, gerinctréning, stretching célja, haszna
  • Izomtan – fogalmak, eredés-tapadás ismeretének fontossága
  • Fascia – felépítése, tulajdonságai, kapcsolata a stretchinggel
  • Gerinc – anatómiai ismeretek, funkciói, mozgása, tartáshibák és helyes testtartás, testtudatosság mozgás közben, gerincbetegségek és sport
  • Stretching – fogalma, fajtái és azok szakszerű alkalmazása, izomreflexek, stretching és a kollagénrostok kapcsolata
  • Izomtesztek – izmokra lebontott erő- és nyújtási tesztek, amelyek segítségével izoláltan vizsgálhatjuk az izmok állapotát
  • Gyakorlati rész – gerincbarát erősítő- és nyújtó gyakorlatok; alapelvek bemelegítéshez, levezetéshez

A kétnapos workshop díja: 33.000 Ft /fő                                                         

Az aktuális workshop időpontokról és helyszínekről az Aktuális menüpontban vagy a Facebook oldalon tájékozódhatsz.

A workshopok minimum 8, maximum 14 fővel indulnak.

A workshopon való részvételt a teljes díj befizetésével tudod biztosítani. A befizetett foglalót a workshopot megelőző 10 munkanapon belüli lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni, de az összeg nem vész kárba. A részvételi szándék jelzését követően felhasználhatod a következő workshopok valamelyikén.

Megosztás
Share on Facebook
Facebook