Hogyan lehet egy (web)lapon említeni a szövegírást, a gerinctréninget, a karatét és a különféle workshopokat? Egyszerűen: ezekkel foglalkozom. A keresőoptimalizálás bugyrainak szakértői óva intettek attól, hogy a különböző szolgáltatásokat egyetlen weboldalra sűrítsem, de ellenálltam. Szeretek írni és imádok tanítani: ezekből született az uzonyinora.hu.

Rólam7

Szövegírás

2008-ban kerültem a szövegírás világába szinkrondramaturgként. Azóta több ezer dokumentumfilm magyar szövegét írtam meg. 2012-ben diplomáztam szabad bölcsészet, vallástudomány szakirányon. 4 évig szinkronrendezőként dolgoztam különböző szinkronstúdióknak. Később egy online marketing ügynökségnél blogcikkeket és Facebook-posztokat írtam ügyfeleknek. Egyik írásom a wmn.hu-n is megjelent. A szövegírás az életem szerves része lett, így egyéni vállalkozóként szövegíróként is dolgozom.

Sőt, mint kiderült egész jól tudok olyan kreatív szöveget fabrikálni, amellyel egy kanapé, autó vagy épp egy lakás mellett egészen kacifántos tárgyak– például egy méretre szabott apácarács – is eladhatóvá válnak.  A barátaim és az ismerőseim rendszeresen engem kérnek meg, hogy nézzek át egy-egy fontos szöveget vagy emailt, fordítsak le valamit angolról magyarra vagy épp magyarról angolra, netán találjak ki egy jól csengő szlogent. Ezeket a feladatokat mindig gyermeki lelkesedéssel fogadom.

A karate árnyoldala

Amikor 7 évesen anyukám javaslatára félénken betettem a lábam az első edzésre – naivan tornacipőben🙂 – még nem tudtam, hogy a karate olyan nagy szerelem lesz, ami immár 24 éve tart. A karatés világom a második családom. 13 éve tanítok gyerekeket;  8 éve szervezek gyermek- és felnőtt edzőtáborokat.

Ráadásul a karatéban azt is nagyon szeretem, hogy cseppet sem féltékeny típus, így egyáltalán nem zavarja, amikor aerobikra, táncra, afro dance órára vagy épp boxra is járok mellette.

Uzonyi Nóra karate


Gerinctréning

A szakértők mind azt mondják, hogy mindegy mit sportolunk, csak mozogjunk: ez igaz is, kivéve, hogy egyáltalán nem mindegy, hogyan végezzük a mozdulatokat. Ezt persze csak a saját káromon tanultam meg. 2010 körül egy protrusio (porckorong kiboltosulás), 2018-ban pedig egy kiszakadt gerincsérv kopogtatott az ajtómon. Utóbbi esetében már fokozottan otromba viselkedésnek találtam a kopogtatást, de mivel a sérv nagyon kitartó volt, zsibbadó lábbal is kénytelen voltam ajtót nyitni neki. És nagyon jól tettem, mert megmutatta, hogyan fűzhetem még szorosabbra a sporttal való kapcsolatomat úgy,  hogy közben segítek másoknak.

2018 őszén daccal vegyes jó előérzetből jelentkeztem az IWI preventív gerinctréning- és stretching képzésére. Életem egyik legjobb tanfolyamán vettem részt, habár az első napon úgy dobálóztak az izmok latin nevével, eredésével és tapadásával, hogy minden karatés eltökéltségemre szükségem volt ahhoz, hogy ne surranjak ki a teremből meghunyászkodva.

Szerencsére fűtött az akaraterő, és végül sikeresen elvégeztem a tanfolyamot. Időközben gyógytornára is elkezdtem járni, ami a gerinctréningen tanultakkal együtt gyökeresen megváltoztatta az edzői gondolkodásmódomat. Azóta máshogy szemlélem a sokéves edzői rutint, az erősítő és nyújtó gyakorlatokat és persze a gyerekeket is.

Gerincvédelem és mozgás

30-40 évvel ezelőtt nem volt ennyi ismeretünk a gerincvédelemről, sem arról, hogyan kell az egyes gyakorlatokat úgy elvégezni, hogy közben ne történjen ízületi- és porckorong-apokalipszis. Eltökélt célom, hogy a következő generációnak ne kelljen átélnie azt, amit nekem. Így született meg az ötlet, hogy workhsopokat tartsak edzőknek, és továbbadjam azt a tudást, amelynek segítségével úgy foglalkozhatnak a tanítványaikkal, hogy közben vigyáznak a gerinc, az izmok és az ízületek épségére.

A helytelen testtartás és az abból fakadó fájdalmak a felnőtteket sem kímélik. A különféle gyulladáscsökkentő és izomlazító kencék jó szolgálatot tesznek heveny probléma esetén. Hosszú távon viszont csak olyanok, mint egy jó nagy szőnyeg, ami alá be lehet söpörni a valóságot. És bár a többség nem szeret takarítani, ez a fajta sepergetés mégis nagyon jól megy az embereknek.

Nagy kár, hogy derék ügyben nem lehet bejárónőt hívni: itt mindenkinek magának kell tenni az eredményért. A felnőttek számára összeállított irodai workshop célja az egészségmegőrzés. Megmutatom, hogyan lehet elérni, hogy az alkalmanként orvul támadó, de orvos vagy gyógytornász szakértelmét még nem igénylő ízületi fájdalmak helyét átvegye a felszabadult fájdalommentesség. 

Megosztás
Share on Facebook
Facebook