Mit csinálok szövegíróként?

Helyetted játszom a betűkkel. Megírom, amit te nem tudsz. Vagy amit nem szeretnél, amire nincs időd, kedved, netán energiád, mert a szavakkal való zsonglőrködés helyett jó eséllyel valami olyan dologhoz értesz, amit én mindig csak messziről csodáltam. 

Szövegíróként időt spórolok Neked, hiszen az üres képernyőn villogó ihlettelen kurzorral való szemezés helyett ezernyi hasznos dolgot csinálhatsz!

Mi mindent írhatok meg helyetted?

Igazából bármit, de a teljesség igénye nélkül az alábbi területeken szokták a segítségemet kérni.

Uzonyi Nóra - szövegírás

Weboldal szövegírás

Egy jó weboldal nélkül nehéz elképzelni az online jelenlétet, de ahogy mi emberek, úgy a weboldalak is szeretik a jó társaságot, főleg a szöveget. Ha pedig ez a szöveg keresőoptimalizált, akkor a weboldal olyan, mint Te az ebéd utáni kávédat szürcsölgetve: elégedett. 

Miután begyűjtöm a szükséges információkat a munkához, a megbeszélt stílusban, terjedelemben és adott esetben a megadott kulcsszólista alapján írom meg a szöveget. Neked pedig már csak át kell nézni! 

Blogcikk szövegírás

Nem mindenkinek van szüksége blogcikkekre, de akinek igen, annak általában rendszeresen kellenek az új tartalmak. Cikket írni nagyon szeretek, így ha olyan témáról van szó, amiben otthonosan mozgok, örömmel segítek új, izgalmas és SEO-barát szövegeket fabrikálni.

Szövegírás a termékleírások oltárán

95% pamut, 5% elasztán, mosógépben kifordítva mosható, kellemes érintésű anyag.

VS

Vannak azok a reggelek, amikor a diszkréten ágy felé legyezett nutellás gofri illat sem segít a felkelésben. Nem állítjuk, hogy a MASA blézer meglebbentése csodát tesz, de az tény, hogy az élénk pink szín láttán nagy eséllyel felderül a kislányod arca; még akkor is, ha a lelke egy része még félig álomországban kóborol.“ 

Kell ennél jobb bizonyíték arra, hogy miért érdemes kreatív termékleírásokat készíteni? Ha Te is szeretnél egyedi termékleírást, kattints ide!

Levél, szórólap és landing page: a szövegírás további rejtett bugyrai

Van olyan ügyfelem, aki nem csak a blogcikkek megírásában számít rám, hanem az ügyfeleknek, partnereknek megírt levelek kitalálásában is. Ő elmondja, mit szeretne, én pedig szavakba öntöm az elképzelést. Ő időt spórol, én meg kedvemre alkothatok egy forró kávé mellett: mindenki nyer!

Az elmúlt évek során írtam már szöveget szórólaphoz és landing page-hez, sőt, megkapóan kedvcsináló táborkiírást is készíthettem. 

Kreatív szövegírás: szlogen, mottó és terméknév

Kitalálni valamit, ami még nincs: a töprengés általában igencsak megterheli az agytekervényeket. Az enyémeket is, viszont én ezt imádom.

Ha szlogent, mottót vagy épp terméknevet kell kitalálni, az agyam egy része szinte egész nap ezen morfondírozik. 

A magyar szöveget írta(m)….

Több mint 10 évig voltam szinkrondramaturg, több ezer dokumentumfilmet fordítottam angolról magyarra.

Legyen szó reklámról vagy épp egy terméket bemutató kisfilmről, a feliratozás vagy akár a magyar szinkron elkészítése is örömteli munka számomra. 

Mivel néhány évig szinkronrendezőként is dolgoztam, adott esetben a magyar változat elkészítésében (színészválasztás, felvétel, rendezés) is tudok segíteni.

Szövegírás utómunka: amikor egy meglévő szöveg valahogy nem az igazi

Számos oka lehet annak, hogy egy meglévő szövegnek szüksége van némi utólagos ráncfelvarrásra. 

Ha van egy jól megírt weboldalad vagy néhány ütős cikked, amit szeretnél keresőoptimalizált szöveggé varázsolni, akkor a SEO optimalizálás a megoldás.

Ha a szöveg jó, de ráférne egy nyelvtani ellenőrzés (helyesírás, szórend, mondatrend), akkor a lektorálás segíthet. 

Ha pedig az adott betűkupac tartalmilag jó, de attól tartasz, hogy esetleg nem elég érdekes vagy figyelemfelkeltő, akkor kreatív elemekkel segítek elhessegetni a problémát.

Hogyan zajlik a közös munka?

Három lépésben.

A szerződéskötést követően személyesen vagy telefonos / online megbeszélés keretében beszélgetünk, konkretizáljuk a feladatot és megállapodunk a (rész)határidőkben.

Ezt követően visszavonulok, és elkészítem a kívánt szöveget, amelyet aztán elküldök Neked, hogy átnézd.

Végül, ha szükséges, javítom a szöveget. Eddigi tapasztalataim szerint minimális javításokra van szükség.

Megosztás
Share on Facebook
Facebook