A szövegírás árát meghatározni távolról sem olyan egyszerű dolog, mint például reggel két-háromszor lenyomni a szundi gombot az ébresztőn.

A terjedelmesebb szövegek esetében a karakter alapú elszámolás a legkorrektebb, hiszen így szó szerint a leütött betűk után kalkulálom a díjat. És mivelszóközöknélkülbotrányosanbosszantó olvasni, a karakter alapú ár mindig szóközzel együttértendő.

Általános (SEO) szövegírás, például weboldal, blogcikk esetén: 4.5 Ft/karakter (a díj a téma nehézségétől függően változhat)

Meglévő szöveg SEO és/vagy kreatív optimalizálása: 2.5 – 4 Ft/karakter 

Lektorálás: 2.5 Ft/karakter

Kreatív szöveg, rövidebb tartalom esetén egyedi díjat kalkulálok.

Fordítás: angolról magyarra: 5 Ft/karakter

Az árak minden esetben magukban foglalják az első, körülbelül 60-90 perces egyeztetés- , valamint az egyszeri módosítás díját. Általában egynél több javításra nincs szükség, amennyiben mégis, a további konzultációk és javítások díja a szerződésben foglaltak szerint alakul.

A szövegírói kreativitás ára: mottó, szlogen és termék/cég név

A Coca Colánál egyszer valaki odabiggyesztette a teljesen hétköznapi “Always” szócskát a termék neve elé. Az eredmény egy olyan szlogen lett, amelynek hallatán évtizedek óta egy szempillantás alatt a klasszikus piros-fehér Coca Cola logóra asszociálsz. Sőt, szinte már hallod is a kupak lepattintásakor felszabaduló cisszenést, az orrodban megjelenik az üdítőital édeskés illata, az ízlelőbimbók pedig rögvest felidézik a kóla egyedülálló ízét. 

Noha a szlogenhez csupán egyetlen jól megválasztott szóra volt szükség, a haszon, amit a cégnek hozott, felbecsülhetetlen. 

Egyetlen szóval tehát csodát lehet tenni, és én is erre törekszem, amikor szlogent, mottót vagy épp egy termék / cég nevét kell kitalálnom.

A 3-5 ötletből álló csomag díjazása 50.000 – 100.000 Ft. Ha pedig nem találok olyan nevet, amibe beleszeretsz, a megállapodásunk szerinti díj 10%-a fizetendő.

Ha további információra van szükséged, kérlek, írj üzenetet, 24 órán belül válaszolok!

Megosztás
Share on Facebook
Facebook